rss

Planurile Toyota: In 2012, versiunea electrica a citadinei iQ, plus 11 hibride

  1. 19/11/2010
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Hibrid, iQ electric, Prius, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Toyota a pus la punct un plan de batalie pentru urmatorii doi ani care include, printre altele lansarea versiunii electrice a citadinei iQ si lansarea a nu mai putin de 11 modele hibride, pana in 2012.

    Astfel, in 2012 va fi lansata Toyota iQ electrica pe pietele din Europa, America si Japonia. Testele de drum vor demara inca din 2011. Totodata se va lua in considerare si comercializarea in China.

    Tot anul viitor se vor realiza teste privind siguranta pasiva in cazul Toyota iQ.

    Ramanem la vehiculele electrice intrucat Toyota nu se multumeste cu o citadina cu o astfel de propulsie. Constructorul nipon a prezentat la Salonul Auto de la Los Angeles prototipul RAV4 EV, dezvoltat in colaborare cu Tesla.

    In privinta vehiculelor hibride, producatorul auto planuieste lansarea a 11 modele, atat noi cat si reproiectate, pana la sfarsitul anului 2012  Dintre modele noi planificate, unul este un model compact cu o eficienta a consumului de combustibil de peste 40 km/L conform ciclului de testare japonez 10-15.

    Pana la inceputul anului 2012, Toyota intentioneaza sa inceapa vanzarile modelului Prius Plug-In Hibrid, in principal in Japonia, Statele Unite si Europa.  

    Planurile Toyota includ si dezvoltarea unui vehicul hibrid de tip sedan pe baza de pila de combustie (FCHV). Inceperea vanzarilor este planificata in jurul anului 2015 in Japonia, Statele Unite si Europa - piete in care se prevede dezvoltarea infrastructurii de alimentare cu hidrogen.

    Totodata, constructorul auto face cercetari in ceea ce priveste dezvoltarea urmatoarei generatii de baterii cu performante care ar depasi cu mult pe cele ale bateriilor litiu-ion.

    Vizualizari: 1466
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »