rss

In SUA, problemele Toyota continua: Servodirectia modelului Corolla

  1. 18/02/2010
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: recall, Toyota, Toyota corolla
    Vezi toate fotografiile (1)

    Toyota continua sa se confrunte cu probleme, acestea manifestandu-se cu preponderenta, in SUA. Mai nou, oficialii japonezi au anuntat ca ancheteaza o posibila defectiune a servodirectiei la modelele Corolla, care ar putea determina noi rechemari in service.

    "Potrivit propriei noastre anchete, conducatorul auto resimte o rezistenta a volanului", a declarat vice-presedintele Toyota, Shinichi Sasaki, in cadrul unei conferinte de presa.

    "In cazul in care vom gasi defectiuni, vom face rechemari in service. Analizam problema, insa numarul plangerilor este mai mic de 100", a declarat Sasaki.

    Agentia americana a sigurantei rutiere a anuntat pe 9 februarie ca va examina plangerile legate de sistemul de directie al modelelor Corolla.

    Potrivit presei de peste ocean, utilizatorii au declarat ca autoturismele vireaza prea brusc spre stanga sau spre dreapta, la o viteza de peste 65 km/h, obligand soferul sa intoarca volanul in directia opusa, pentru a evita accidentele.

    Alti consumatori sustin ca trebuie sa tina volanul foarte strans, pentru a merge in linie dreapta.

    Gama Toyota Corolla este cea mai vanduta din lume, de la aparitia modelului, in anii '60, fiind comercializate peste 30 milioane de autoturisme la nivel mondial.

    Vizualizari: 1795