rss

Toyota a patruns pe piata coreeana

  1. 21/10/2009
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Camry, Hyundai, Prius, RAV4, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Recesiunea economica globala pare a fi pentru Hyundai-KIA un soi de apa de ploaie, concernul coreean prosperand chiar si acolo unde toata lumea pierde (spre exemplu, pe piata din Statele Unite).

    Recent ajuns pe locul patru in topul celor mai prolifici constructori auto, gigantul asiatic a atras atentia numarului unu mondial, Toyota, care doreste sa-i puna bete-n roate chiar la el acasa.

    Producatorul japonez este pregatit sa lanseze in Coreea o adevarata avalansa de modele noi, care vor incerca sa puna cat de cat in pericol cota de piata de 72% detinuta in aceste momente de Hyundai-KIA.

    Unul din modelele in care isi pune mare baza Toyota este Camry, care, desi la 34,9 milioane de won (aproximativ 20.000 de euro) este semnificativ mai scumpa decat un Hyundai Sonata (al carui pret de baza este de putin peste 12.000 de euro), a inregistrat deja 1.500 de oferte ferme. Niponii spera sa vanda in jur de 500 de modele Camry pe luna pana la finalul acestui an si, de la anul, sa ridice stacheta la 700 de unitati pe luna.

    Celelalte masini pe care Toyota le va oferi pe piata din Coreea de Sud vor fi versiunea hibrida a lui Camry, SUV-ul compact RAV4 si hibridul dedicat Prius, toate avand misiunea de a propulsa succesul comercial al gigantului nipon cel putin pana la nivelul rivalului Honda (firma care, anul trecut, a vandut peste 12.000 de masini in aceasta tara).

    Vizualizari: 1301