rss

Toyota Auris Hybrid, confirmat pentru septembrie

  1. 24/06/2009
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Auris, Hibrid, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Toyota a confirmat ca va produce o versiune hibrida a hatchback-ului Auris, pentru a pune si mai multa presiune pe Honda Insight. Conform Autocar.co.uk, masina va folosi aceeasi tehnologie hibrida Synergy Drive ca si fratele mai mare, Prius.

    Auris Hybrid va utiliza motorul de 1,8 litri cu ciclu Atkinson, capabil de 98 CP, dublat in misiunea sa de un motor electric ce dezvolta 80 CP suplimentari. Masina isi va face debutul la Salonul Auto de la Frankfurt, in septembrie, si va ajunge in show-room-uri anul viitor. Modelul de serie va fi produs in Anglia, la Derbyshire.

    Multumita faptului ca va fi mai usor si mai mic decat Prius, Auris ar putea deveni cel mai “verde” model al constructorului nipon, cu emisii reduse sub 87 g/km.

    "Vom deveni competitivi prin extinderea gamei hibridelor cu masini mai mici, din clasa lui Vitz si Yaris”, a declarat inginerul-sef al celei de-a treia generatii de Prius, Akihiko Otsuka. Otsuka a continuat spunand ca platforma lui Auris a fost dezvoltata special pentru a putea prelua si tehnologii hibride.

     

    Vizualizari: 1259