rss

Toyota Corolla are probleme cu directia. Not again!

  1. 10/02/2010
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Prius, rechemare, Toyota corolla
    Vezi toate fotografiile (1)

    De la o zi la alta apar noi probleme pentru Toyota. S-a transformat deja intr-o telenovela, al carui sfarsit nu pare a fi unul fericit.

    In episodul de astazi, constructorul nipon s-ar putea alege cu o noua investigatie asupra securitatii rutiere in SUA, dupa ce 76 de clienti ai modelului Corolla s-au plans ca modelul poate vira neasteptat la stanga sau la dreapta de unul singur.

    Autoritatea responsabila de securitatea traficului in SUA, NHTSA, a comunicat ca va face o investigatie formala pe baza reclamatiilor primite.

    Potrivit Automotive News Europe (ANE), 83 de persoane s-au plans de sistemul de directie al modelului Corolla, din aprilie 2008 pana in prezent. 76 dintre reclamanti au afirmat ca masina poate vira la stanga sau la dreapta in mod neasteptat, la viteze de 64 kilometri pe ora sau chiar mai mult.

    Soferii au descris senzatia cu sentimentul de acvaplanare sau cu momentul in care o rafala de vant puternic atinge masina.

    Potrivit plangerilor, soferul trebuie sa tina bine volanul in mana pentru a contracara tendinta sistemului de directie.

    “Daca nu esti atent la drum o secunda te poti trezi lovind o masina care circula pe alta banda”, a mentionat unul dintre soferi.

    Actuala generatie a Toyota Corolla are un sistem de directie electric, spre deosebire de unul hidraulic, cum avea vechea generatie.

    Toyota se mai confrunta cu probleme legate de pedala de acceleratie si de franele modelului Prius. La nivel global au fost rechemate, pentru ambele cazuri, aproape 10 milioane de autovehicule.

    In Romania au fost rechemate 12.500 de masini Prius.

    Vizualizari: 3987