rss

Update: Porsche pregateste o sportiva 100% electrica

  1. 27/07/2010
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: Boxster, electric car, Porsche
    Vezi toate fotografiile (1)

    Daca in urma cu cinci ani Porsche sustinea sus si tare ca vor produce modele exclusiv pe benzina, iata ca noile vremuri au facut ca producatorul auto sa isi schimbe punctul de vedere si sa isi intoarca privirea catre diesel si hibride.

    Propulsiile electrice vor ocupa un rol din ce in ce mai important in cadrul dezvoltarii tot mai ample a conceptului „Porsche Intelligent Performance“. Pentru mai multa eficienta cu consum si emisii chiar mai reduse, Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Stuttgart lucreaza cu consecventa atat la dezvoltarea continua a conceptelor hibride care sunt deja disponibile in gama modelelor de serie, cat si la trei autovehicule de cercetare care au la baza modelul Boxster cu propulsie exclusiv electrica si cu care va participa la teste practice in cadrul programului “Stuttgart - Regiune Model pentru Electromobilitate”.

    Aceste trei modele electrice Boxster sunt concepute astfel incat sa ofere, prin testare, informatii initiale importante cu privire la noile componente ale propulsiei electrice si la sistemele de baterii pentru propulsia exclusiv electrica. Pentru inceputul anului 2011 este prevazut startul testului practic, care are ca obiectiv, printre altele, si relevarea informatiilor asupra infrastructurii necesare pentru electromobilitate, asupra comportamentului utilizatorilor si a cerintelor cu privire la produsele viitoare. Michael Macht, Presedintele Consiliului de Administratie al Porsche AG, considera aceasta contributie a Porsche ca fiind necesara: “Cu siguranta ca in viitor vom avea si o masina sport electrica. Dar un astfel de concept are sens doar atunci cand va oferi

    Porsche se implica de mult timp in dezvoltarea mobilitatii electrice, participand astfel la protejarea mediului si a resurselor: Spectaculosul studiu-concept pentru masina sport de inalta performanta cu motor amplasat central, si anume 918 Spyder cu propulsie hibrid plug-in, reuneste tehnologia sport de ultima ora cu electromobilitatea, astfel incat rezulta un fascinant spectru de noi caracteristici.

    Performantele unei masini sport care depaseste cu mult puterea de 600 CP sunt oferite in conditiile unor emisii specifice masinilor de cea mai mica talie, adica 70 g/km CO2, la un consum de 3 litri de combustibil pentru 100 de kilometri, conform NEDC (New European Driving Cycle).

    Sistemul hibrid al 911 GT3 R Hybrid a fost special dezvoltat pentru a fi integrat in masini de curse, cele doua motoare electrice de cate 60 kW de pe puntea fata, sustinand motorul de 480 CP in sase cilindri aflat in partea din spate masinii. Un sistem de stocare a energiei electrice, incarcat la fiecare franare prin intermediul volantei, inlocuieste acumulatorii conventionali, alimentand motoarele electrice. 911 GT3 R Hybrid si-a dovedit deja calitatile de masina de raliu, in cadrul cursei de 24 de ore de la Nürburgring.

    Cayenne S Hybrid este primul Porsche din gama masinilor de serie care are capacitatea de a rula si exclusiv electric. In conditiile unei puteri totale de 380 CP, Cayenne S Hybrid se multumeste cu doar 8.2 l/100 km, conform NEDC (New European Driving Cycle), iar emisiile CO2 se ridica la doar 193 g/km. Aceasta tehnologie hibrida va fi implementata si pentru viitorul model Panamera S Hybrid, care va fi lansat pe piata anul viitor.

    Vizualizari: 1273