rss

Porsche pregateste o sportiva 100% electrica

  1. 26/07/2010
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: boxster electric, electric car, Porsche
    Vezi toate fotografiile (1)

    Daca in urma cu cinci ani Porsche sustinea sus si tare ca vor produce modele exclusiv pe benzina, iata ca noile vremuri au facut ca producatorul auto sa isi schimbe punctul de vedere si sa isi intoarca privirea catre diesel si hibride.

    Mai mult decat atat, Porsche a anuntat ca pregateste prima sportiva 100% electrica, aceste miscari fiind datorate noilor reglementari privind media de emisii ale gamei. Asadar, dupa lansarea primul motor diesel pe Cayenne, dar si a primului sistem de propulsie hibrida pe acelasi model, presedintele casei auto anunta un viitor si mai verde.

    Astfel, in 2011, Porsche va lansa programul pilot pentru masini electrice folosind trei exemplare Boxster propulsate electric.

    Noul model ar fi a doilea din gama sportiva ecologica Porsche dupa 918 Spyder, hibrid ce va fi lansat in doi ani si care va deveni cel mai scump model din istoria constructorului german. Porsche are, de asemenea, un model hibrid bazat pe 911 angrenat in competitiile cu motor pe circuit.

    Porsche a mai prezentat in martie, la Salonul Auto de la Geneva, modelul hibrid de competitie GT3 R Hybrid, precum si conceptul hibrid 918 Spyder.

    Vizualizari: 1598