rss

Porsche confirma debutul unui model misterios la Detroit

 1. 27/12/2010
 2. Categoria: Porsche
 3. Tags: 918, cajun, Detroit, Porsche
  Vezi toate fotografiile (1)

  Porsche a lansat un comunicat oficial pentru presa straina in care a anuntat oficial ca va expune in premiera mondiala la Detroit un nou model. Chiar daca mai sunt cateva zile pana la marele eveniment auto, constructorul auto continua sa fie discret, spre nefericirea noastra.

  Printre ipotezele care circula se numara o noua versiune a legendarului 928 (un granturismo cu motor amplasat in fata, bazat pe Panamera), un model denumit Baby Porsche bazat pe Volkswagen BlueSport, fratele mai mic al SUV-ului Cayenne, care se va numi Cajun sau versiunea de serie Spyder 918.

  Cel mai incitant zvon este de departe cel care anunta lansarea unui model cu totul nou, cu motor amplasat central, care va fi pozitionat desupra lui 911 si care va duce batalii cu modele notorii precum Ferrari 458 Italia, Lamborghini Gallardo LP 560-4 si McLaren MP4-12C.

  In ceea ce priveste motorul care va echipa acest model, exista mai multe speculatii: fie o unitate in sase cilindri prezenta pe 911, fie un sistem hibrid derivat din cel ce echipeaza 918, fie un nou propulsor biturbo de 600 CP.

  Indiferent de propulsia aleasa, acest model nu va iesi pe piata mai devreme de 2014.

  Vizualizari: 2644