rss

Modelul "spectaculos" anuntat de Porsche este un 918 de competitie

  1. 05/01/2011
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: 918 spyder, Porsche
    Vezi toate fotografiile (1)

    Porsche va reveni la Detroit, dupa patru ani de absenta, cu un model "spectaculos", dupa cum au ales oficialii casei auto sa denumeasca surpriza pregatita pentru eveniment. Dupa ce au fost vehiculate diferite ipoteze, se pare ca producatorul auto va prezenta o versiune coupe de curse a modelului 918 Spyder.

    Informatiile vin din partea a doua surse din interiorul companiei citate de Bloomberg, care au preferat sa isi pastreze anonimatul. Modelul va fi un concept de curse cu doua locuri si va fi pus in miscare de un motor V8 ce dezvolta aproximativ 600 CP.

    Noul coupe este bazat pe aceeasi platforma ca si hibridul 918 Spyder, model ce atinge 100 km/h in 3,2 secunde si costa aproximativ 500.000 euro in Germania. Porsche a decis sa scoata pe piata in serie limitata modelul 918 Spyder anul trecut, in iulie.

    Printre zvonurile cu privire la surpriza pregatita de Porsche s-au numarat o noua versiune a legendarului 928 (un granturismo cu motor amplasat in fata, bazat pe Panamera), un model denumit Baby Porsche bazat pe Volkswagen BlueSport, fratele mai mic al SUV-ului Cayenne, care se va numi Cajun, ba chiar unu autoturism cu totul nou, cu motor amplasat central, care ar fi fost pozitionat desupra lui 911.

    Vizualizari: 1682