rss

VW/Porsche a inregistrat un profit de 1.7 miliarde euro

  1. 26/11/2009
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: Economie, Porsche, vanzari, Vw
    Vezi toate fotografiile (1)

    Volkswagen si Porsche au inregistat profituri totale de 1.7 miliarde euro, in ciuda recesiunii globale.

    Potrivit producatorului auto german, Volkswagen a facut o marja de 2.4 la suta de profit in vanzarile sale de masini, in timp ce Porsche AG a inregistrat 10.3 la suta.

    Porsche SE, holding-ul care a fost creat pentru preluarea VW, a pierdut 3.9 miliarde de euro. In anul fiscal anterior Porsche SE a inregistrat 7.7 miliarde euro profit.

    In ciuda nivelului de profitabilitate Porsche, compania raportat cresteri de 24 la suta, pana la 75.238 de vehicule. Cu toate acestea, Porsche considera ca scaderea in vanzari a modelelor mai vechi a fost cauzata de modelele introduse pe piata in februarie anul precedent.

    Cel mai bine vandut model al Porsche a fost SUV-ul Cayenne, care a totalizat 35.265 de unitati, in scadere totusi cu 25% fata de anul fiscal anterior. Compania a primit o lovitura puternica pe piata din America de Nord, unde vanzarile au scazut  de la 31.818 unitati in anul precedent pana la 19.024.

    Seful Porsche AG, Michael Macht a declarat ca vor urma tendintele pietei auto, anuntand o versiune hibrid a lui Cayenne, ce ar putea fi lansata anul viitor. El a confirmat, de asemenea, o versiune hibrid a lui Panamera.

    Macht a subliniat succesul proiectului joint venture care a produs Cayenne, VW Touareg si Audi Q7 si a sugerat ca fuziunea dintre VW si Porsche va fi construita pe acesta cooperare, protejand in acelasi timp individualitatea Porsche.

    "Doua lucruri sunt absolut clare: in primul rand, un Porsche va ramane intotdeauna un Porsche, ceea ce clientii nostri vor vedea, simti cand se vor aseza intr-una din masinile noastre. In al doilea rand, Porsche va fi intotdeauna intr-o competitiae asiduua pentru performante dinamice, design, si caii putere ", a declarat Macht.

    Vizualizari: 923