rss

Sefii lui Volkswagen intrevad un trimestru doi profitabil

  1. 22/06/2009
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: cash-flow, imprumut, Porsche, Volkswagen, Wolfsburg
    Vezi toate fotografiile (1)

    Potrivit declaratiilor sefului departamentului financiar din cadrul grupului Volkswagen, Hans Dieter Poetsch, cel mai prolific constructor european va inregistra un rezultat pozitiv in cel de-al doilea trimestru, datorat in buna masura unei politici eficiente la nivel de inventar.

    Mai mult, ameliorarea cash-flow-ului le-ar putea permite celor din Wolfsburg chiar si un ajutor catre Porsche, ce ar putea veni sub forma unui imprumut consistent.

    In primul trimestru, lichiditatea neta a lui Volkswagen s-a ridicat la peste 10 miliarde de euro, un rezultat bun si pe urmatoarele trei luni pastrand concernul german in grafic pentru un an financiar pozitiv.

    Cat priveste imprumutul catre Porsche, acesta ar putea fi acordat numai daca firma din Zuffenhausen va solicita asa ceva.

    Pana in momentul de fata, Porsche a acumulat 9 miliarde de euro datorii in incercarea sa de a prelua grupul din Wolfsburg, ajungand sa primeasca bani chiar de la cei pe care a incercat sa-i cumpere (VW i-a acordat deja un imprumut de 700 de milioane de euro).

    Vizualizari: 987