rss

Qatar, interesat de actiunile Porsche?

  1. 29/04/2009
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: Daimler ag, Porsche, Qatar, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (1)

    Muntele de bani strans de tarile arabe din atatia ani de comert cu petrol trebuie cheltuit cumva, asa ca tot mai multe state si companii din Orientul Apropiat au pus ochii pe bijuteriile industriei din Vestul Europei.

    Mai intai firma de investitii Aabar, din Abu Dhabi, a cumparat 9,1% din actiunile Daimler AG pentru 1,95 de milioane de euro, iar acum se zvoneste ca seicii aflati la carma Qatar-ului ar dori sa cumpere o parte din Porsche.

    Deocamdata nu se cunoaste valoarea exacta a afacerii si cat de reala este aceasta posibilitate, insa un lucru e cert: marca din Zuffenhausen a facut in ultima vreme investitii enorme in preluarea lui Volkswagen, astfel incat orice suport financiar e binevenit.

    Curand, Porsche va inteprinde o tentativa de marire a pachetului detinut la gigantul din Wolfsburg cu 25% (pana la un total de 75%), iar pentru asta si-a asigurat o linie de refinantare in valoare de 10 miliarde de euro.

    Cu toate acestea, germanii mai au nevoie de inca 2,5 miliarde de euro pentru a ca lucrurile sa se miste cu aceeasi viteza in continuare, iar “maruntisul” arabilor ar putea fi exact raspunsul la nevoile lor. Intr-adevar, banii n-au miros.

    Vizualizari: 1053
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »