rss

Qatar ar putea cumpara mai multe actiuni Porsche decat s-a crezut initial

  1. 22/06/2009
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: Daimler ag, Porsche, Qatar, Volkswagen, Wendelin Wiedeking
    Vezi toate fotografiile (1)

    Qatar Investment Autorithy, fondul de investitii interesat de achizitia unei “felii” importante din Porsche, ar putea cumpara un pachet sensibil mai mare decat s-a crezut initial.

    Potrivit unei publicatii germane, Wendelin Wiedeking va prezenta familiei Porsche un plan privind viitorul actionariat, ce include prezenta unui investitor strain detinand 29,9% din actiunile companiei.

    Nu se stie inca daca este vorba de firma araba sau nu, dar cele aproape 30 de procente sunt, oricum, semnificativ mai multe decat cele 25 mentionate in primele stiri privind operatiunea de preluare.

    Deocamdata insa, Qatarul are de negociat cu statul Saxoniei Inferioare care, in virtutea calitatii de actionar principal al lui Volkswagen (20% din actiuni), are dreptul de a aproba (sau nu) orice operatiune legata de Porsche sau grupul din Wolfsburg.

    Recent, “afacerea Porsche” s-a complicat si mai mult odata cu intrarea “pe fir” a lui Daimler AG, concernul care are in grija destinele lui Mercedes-Benz. Mercedes si Porsche nu sunt tocmai straine una de cealalta, cele doua companii colaborand in trecut, spre exemplu, la dezvoltarea sedanului 500 E.

    Vizualizari: 1167
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »