rss

Primele Porsche Panamera au ajuns in SUA

  1. 31/07/2009
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: Panamera, Panamera 4S, panamera turbo, Porsche, Porsche panamera
    Vezi toate fotografiile (2)

    Oficialii Porsche au anuntat ca primele 31 de modele Porsche Panamera au sosit pe pamant american, acestea urmand sa fie prezentate publicului in cadrul unei serii de evenimente care vor fi organizate in perioada 9-16 august, primul dintre acestea fiind faimosul "Pebble Beach Concours d'Elegance".

    Masinile au fost transportate cu un Boeing 747 direct de la Leipzig, orasul german unde se afla linia de productie Panamera. Noul coupe cu patru usi este asamblat aici in paralel cu SUV-ul Cayenne.

    Primele livrari in Statele Unite vor fi facute pe 17 octombrie, insa pana atunci cele 31 de masini vor putea fi admirate in seria de evenimente stranse sub denumirea de "Saptamana Monterey Peninsula Automotive", inclusiv la cursele care vor avea loc in weekend-ul respectiv pe circuitul de la Laguna Seca.

    Modelul destinat pietei americane este propulsat de un motor V8, in timp ce pentru Europa si alte piete Porsche lucreaza in momentul de fata la un nou propulsor V6 si la o versiune hibrida. Panamera nu va beneficia si de legendarul motor "flat-six" din cauza spatiului redus, acesta fiind si motivul pentru care un V6 conventional isi va face loc in gama constructorului german.

    Pretul unui Porsche Panamera V8 porneste de la 89.800 de dolari, in timp ce varianta cu tractiune integrala Panamera 4S are un pret de pornire de 93.800 de dolari, iar varful de gama Panamera Turbo costa de la 132.600 de dolari. Deocamdata, nu se cunosc detalii despre preturile versiunilor V6 si hibrida, insa acestea vor fi facute cunoscute in momentul lansarii acestor modele, in 2010 sau cel mai tarziu 2011.

    Vizualizari: 1105