rss

Porsche si-ar putea dubla vanzarile in era Volkswagen

  1. 21/08/2009
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: Boxster, Martin Winterkorn, Panamera, Porsche, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (1)

    Potrivit unei declaratii data de directorul executiv al concernului din Wolfsburg, Martin Winterkorn, Porsche are sansa sa-si dubleze numarul de masini produse pana in 2013.

    Asta ar inseamna ca firma din Zuffenhausen sa fabrice in jur de 150.000 de masini pe an, un obiectiv care insa nu poate fi atins fara ca ea sa-si dilate serios actuala gama de modele.

    Exact acelasi lucru crede si Winterkorn, care lasa sa se inteleaga ca Porsche ne pregateste multe surprize in anii urmatori. Nu putem deci decat sa anticipam o redeschidere a cazului “Baby-Cayenne” (a.k.a Roxster), o noua intepretare a designului lui Panamera si, evident, o propunere pentru un entry-level sportiv, sensibil mai ieftin decat perechea Boxster/Cayman.

    Intre timp, Volkswagen isi continua politica de expansiune, anticipand prin vocea aceluiasi Winterkorn un posibil parteneriat cu Suzuki. Specialistul in modele compacte ar putea intari considerabil pozitia gigantului german pe piata familialelor de buget, chiar daca europenii nu vizeaza, cel putin deocamdata, decat 10% din actiunile companiei nipone.

    GM de Europa? Ramane de vazut. Oricum, speram sa aiba alta soarta...

    Vizualizari: 1029