rss

Porsche risca plata a 1 miliard de $ in urma unui proces

  1. 26/01/2010
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: Elliot Management, Porsche, Volkswagen, Wendelin Wiedeking, Zuffenhausen
    Vezi toate fotografiile (1)

    Insuccesul lui Porsche in tentativa de preluare a lui Volkswagen ar putea deveni cea mai mica dintre grijile companiei din Zuffenhausen, pe masura ce norii unei amenzi de 1 miliard de $ se aduna asupra finantelor sale.

    Mai multe firme de investitii acuza producatorul de masini sport (si SUV-uri) de operatiuni ilegale efectuate in perioadele de achizitie a actiunilor Volkswagen, in iures fiind angrenati si doi fosti membri ai board-ului Porsche.  

    Elliot Management, Glenview Capital Management, Glenhill Capital Management si Perry Partners sustin ca Wendelin Wiedeking, fostul presedinte al Porsche, si Holger Haerter, fostul director al departamentului financiar, au mintit si manipulat ilegal actiunile cumparate de la Volkswagen, ambii fiind indepartati din cadrul companiei dupa ce tentativa de preluare a gigantului din Wolfsburg a esuat total.

    In final, situatia financiara a lui Porsche – alta data de dat ca exemplu oricarei institutii – a ajuns o ruina, iar fabricantul din Zuffenhausen a devenit din vanator, vanat: 49,9% din actiunile sale apartin acum fostei sale “victime”.

    Acum, Porsche este acuzat ca a inteprins diverse manevre pe piata financiara pentru a determina o crestere rapida a actiunilor Volkswagen, reusind sa-si atraga profituri uriase in dauna fondurilor de investitii anterior mentionate. Evident, reprezentantii celui acuzat spun ca acesta a actionat in perfecta concordanta cu legea germana, insa procesul este departe de a fi unul simplu pentru Porsche.

    “Pagubitii” sunt convinsi ca germanii le-au ascuns intentia de a prelua complet Volkswagen si acest lucru le-a atras pierderi gigantice. Cine va castiga, ramane de vazut; momentan, doar un lucru e cert: asistam la un nou razboi intre titani...

    Vizualizari: 1239