rss

Porsche reinvie modelul Spyder?

  1. 26/06/2009
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: 550, Audi, Porsche, Spyder, Volskwangen
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ultimele zvonuri anunta ca Porsche a inceput dezvoltarea unui model entry-level bazat pe legendarul 550 Spyder. Noua masina va avea la baza platforma de VW BlueSport si Audi R2, si un motor de Audi. Se speculeaza ca sportiva cu doua locuri va intra in productia de serie in 2013.

    Noul model va fi pozitionat sub Boxster, ca un entry-level al gamei Porsche. Spyder va fi o alternativa mai ieftina si economica la actualele sportive Porsche. Dimensiune sale vor fi mai mici decat ale unui Boxster, noua masina avand doar 3,99 m lungime. Astfel, un motor cu 4 cilindri va fi suficient pentru a-i oferi performante ridicate.

    Motorul noii masini va fi preluat de la grupul Volkswagen, un TFSI de 2 litri cu 4 cilindri ce dezvolta 200CP (acelasi care echipeaza si Golf GTI), pozitionat in spatele soferului. Spyder va veni si cu o versiune Sport, capabila de 280 CP, dezvoltati din acelasi propulsor de 2 litri.

    Pretul de baza va fi in jur de 33,000 de euro, mult sub pretul de 40,000 de euro al unui Boxster. Totusi, modelul va fi mai scump decat un BlueSport, pentru a-si mentine aura de masina premium.

    Noul model se inspira din 550 Spyder, dezvaluit la Salonul Auto de la Paris in 1953. Sportiva in doua locuri a fost dezvoltata pentru curse, si si-a creat o reputatie puternica dupa ce a castigat in clasa sa cursa de la Le Mans. A intrat in istorie insa cand legenda hollywoodiana James Dean a murit la volanul unui 550 in 1955.

    In ciuda informatiilor si zvonurilor aparute, constructorul infirma productia lui Spyder. Vicepresedintele responsabil cu vanzari si marketing, Klaus Berning, a declarat ca Porsche nu intentioneaza producerea unui al 5-lea model. Totusi, Porsche va trebui sa se supuna in cele din urma normelor din ce in ce mai stricte privind emisiile si consumul, ceea ce inseamna ca motorul cu 4 cilindri ar putea fi o optiune in viitorul nu foarte indepartat.

    Vizualizari: 1119