rss

Porsche pregateste Panamera Cabrio

  1. 07/05/2009
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: Cabrio, Coupe, Panamera, Porsche, Porsche panamera
    Vezi toate fotografiile (1)

    Unii producatori auto isi respecta blazonul construind cat mai multe modele pe o singura platforma tehnica in ideea de a reduce costurile de productie. Nu este insa si cazul gigantului Porsche, care a dezvoltat o platforma complet noua pentru noul Panamera care, potrivit sefului Departamentului de Cercetare si Dezvoltare, Wolfgang Durheimer, va avea in curand si o versiune cabrio.

    In interviul acordat revistei germane Auto Motor und Sport in care a facut aceasta dezvaluire, Durheimer a mai precizat si faptul ca datorita dimensiunilor sale, viitorul Panamera Cabrio va avea doua portiere in loc de patru cate are modelul din care deriva, pentru o maxima rigiditate a sasiului. De asemenea, oficialul german a adaugat ca noua decapotabila va primi acelasi soft-top conventional care se regaseste pe toate modelele de acest gen din gama Porsche.

    Noul Panamera Cabrio, impreuna cu viitorul inlocuitor al legendarului 928 care se va numi cel mai probabil GT Coupe, vor avea o configuratie de 2+2 locuri si vor beneficia de aceeasi gama de motorizari a lui Panamera Sedan, si anume motoare V8, dar si un nou V6. Viitoarea versiune hibrida va fi oferita doar in varianta cu patru usi.

    Deocamdata, Porsche nu a confirmat in mod oficial nici Panamera Cabrio, nici Panamera GT Coupe, insa ultimele declaratii facute de Durheimer sugereaza ca ambele modele se afla in plin proces de dezvoltare, ceea ce inseamna ca ar urma sa fie lansate anul viitor.

    Vizualizari: 1266