rss

Porsche cere un imprumut guvernului german

  1. 04/06/2009
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: imprumut, Porsche, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (1)

    Porsche a solicitat un imprumut de la guvernul german. Acest pas a dat nastere unor noi semne de intrebare in legatura cu capacitatea sa de a-si gestiona datoriile ce au constrans deja compania sa renunte la preluarea Volkswagen.

    Porsche a adunat datorii de circa 9 miliarde euro in incercarea de a prelua grupul concurent Volkswagen. Toate acestea inainte ca actuala criza sa-i afecteze planurile de viitor.

    Acum ca incercarile de a prelua Volkswagen si-au aratat efectele negative, Porsche incearca sa isi extinda influenta in sindicatul celui de-al treilea producator de automobile din lume, ce detine marci precum Bugatti, Lamborghini sau Volkswagen Golf.

    Grupul german a anuntat ca a cerut un imprumut de 1,75 miliarde euro si ca nu va cauta garantii care sa faciliteze obtinerea acestuia.

    Porsche a incercat sa se distanteze de planurile guvernului german de sustinere a companiilor aflate in dificultate, mentionand ca "Nu vrem sa luam bani in contul contribuabililor".

    Insa grupul bancar de stat ce administreaza acest fond de salvare, KFV, a anuntat ca un asemenea credit ar fi oferit din cele aproape 100 miliarde euro destinate stimularii economiei germane.

    In mod normal, sunt necesare doua saptamani pentru ca guvernul sa decida asupra acordarii imprumuturilor de urgenta, insa cererea formulata de Porsche este cea mai mare de pana acum si ar putea fi procesata intr-un timp mai indelungat.

    In luna martie, Porsche a incercat sa obtina credite in valoare de 12,5 miliarde euro, pentru refinantarea datoriilor, insa a reusit sa obtina numai 10 miliarde. De atunci, a mai obtinut credite in valoare de 750 milioane euro.

    Vizualizari: 1000
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »