rss

Porsche a creat primul acumulator litiu ion

  1. 24/11/2009
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: litiu-ion, Porsche
    Vezi toate fotografiile (1)

    Porsche a proiectat primul acumulator auto cu tehnologie litiu-ion pentru trei dintre modele sale. Bateria are o greutate de sub sase kilograme, cu aproximativ zece kilograme mai usoara decat un acumulator conventional si costa 1.900 de euro.

    Porsche AG este primul producator de automobile din lume care ofera o astfel de tehnologie.

    Acumulatorii litiu-ion vor fi disponibili incepand cu luna ianuarie 2010, pentru modelele 911 GT3, 911 GT 3 RS si Boxster Spyder, ca un echipament optional in valoare de 1.904 euro, cu TVA inclus.

    Bateria va fi livrata ca o unitate separata, impreuna cu masina si poate fi montata ulterior, ca o alternativa la bateriile conventionale.

    Motivul principal pentru dezvoltarea si introducerea acumulatorului nou a fost greutatea sa redusa. In ceea ce priveste masinile sport, acestea sunt construite in mod special pentru dinamica si performante superioare, unde greutatea mai mica inseamna agilitate si dinamica sporita.

    Capacitatea sa de pornire este de sub 0 grade Celsius iar numarul de cicluri de incarcare si descarcare pe care le poate suporta aceasta baterie este mai mare decat in cazul celor conventionale.

    La o baterie de masina conventionala doar aproximativ 30 la suta din capacitatea totala este, de fapt disponibila pentru utilizarea practica, datorita configuratiei sistemului.

    Aceasta restrictie nu se aplica insa la cele litiu-ion. Prin structura sa caracteristica - si, in special, independenta compozitiei chimice a electrolitilor de la sistemul de incarcare- o baterie litiu ion ofera in mod constant aproximativ  100 la suta din capacitate.

    Vizualizari: 1164