rss

Porsche Panamera va avea si versiune cabrio

  1. 30/05/2009
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: arhitectura tehnica, Cayenne, Panamera Cabrio, Porsche, propulsie hibrida
    Vezi toate fotografiile (1)

    Desi Panamera pare “condamnata” la un succes cel putin la fel de rasunator pe cat a fost cel al lui Cayenne, Porsche nu vrea sa riste nimic in privinta profiturilor, planuind sa stoarca cat de mult se poate din noua platforma tehnica.

    Mediul economic instabil si bugetele limitate ii obliga pe producatori sa diminueze drastic nivelul costurilor, aspect valabil si pentru Porsche care, iata, pregateste un Panamera Cabrio.

    Vestea a sosit de la seful departamentului de cercetare-dezvoltare al companiei din Zuffenhausen, Wolfgang Durheimer, care a declarat in cadrul unui interviu ca arhitectura tehnica a coupe-ului cu patru usi are un potential considerabil si ca o varianta decapotata se afla deja in fazele de dezvoltare.

    El a mai tinut sa mentioneze faptul ca viitoarea masina nu va avea decat doua usi pentru a maximiza rigiditatea structurala si ca pasagerii vor fi protejati de intemperii cu ajutorul unui soft-top. Din punct de vedere tehnic Panamera Cabrio isi va mima ruda acoperita, ceea ce inseamna ca paleta de motoare va include agregate cu sase si opt cilindri; in schimb, viitoarea propulsie hibrida va fi rezervata doar modelului cu patru usi.

    Durheimer nu a precizat data exacta a debutului lui Panamera Cabrio, insa unii specialisti sugereaza ca evenimentul s-ar putea petrece in orice moment al lui 2010.

    Vizualizari: 1158