rss

Porsche Panamera isi va face debutul mondial la Shanghai

  1. 09/04/2009
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: Porsche, Porsche panamera
    Vezi toate fotografiile (5)

    Oficialii Porsche au hotarat: noul Panamera, primul coupe sport cu patru usi din istoria marcii germane, va fi prezentat in premiera mondiala pe data de 20 aprilie, in cadrul Salonului Auto de la Shanghai, si nu in Europa sau in Statele Unite ale Americii.

    Motivul acestei decizii nu este deloc greu de ghicit. Piata din Asia, in general, si cea din China, in particular, au cunoscut in ultima vreme o crestere extrem de rapida si de importanta in ceea ce priveste marcile premium si de lux precum Porsche, in ciuda actualei crize mondiale.

    "Prin prezentarea lui Panamera la Shanghai, compania germana doreste sa transmita un mesaj puternic lumii intregi si sa-si demonstreze angajamentele fata de pietele asiatice. Acesta este un semnal clar ca tinem cont de aceste piete si avem incredere deplina in viitorul sau potentialul economic"
    , se arata intr-un comunicat de presa publicat de Porsche.

    Anul trecut, Porsche a inregistrat cresteri semnificative in vanzarile din Asia, si anume 7.600 de unitati, ceea ce inseamna cu 140% mai mult comparativ cu precedentul an fiscal.

    Noul Porsche Panamera va fi lansat in China la inceputul anului viitor, insa primele piete care vor beneficia de noul coupe, in septembrie, vor fi cele din Europa, America de Sud si cateva din Asia, in timp ce America de Nord si Australia vor trebui sa astepte inceputul lui 2010.

    Pretul de pornire anuntat pentru Europa este de 79.753 de euro.

    Vizualizari: 983