rss

Porsche Panamera: al patrulea element

  1. 08/08/2009
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: Panamera, Porsche
    Vezi toate fotografiile (1)

    In 2004, Mercedes a venit cu ideea unui coupe practic cu patru usi, numit CLS. Usile spate ofereau un acces mai bun, dar ce folos? Locul pentru cap era destul de ingust.

     

    Ideea lui Mercedes a fost preluata si de Audi, care va lansa in 2010 Audi A7, un competitor direct pentru CLS. Iar intr-un segment si mai exclusivist, tot in 2010 va aparea Aston Martin Rapide. In acest context, Porsche joaca o carte foarte inteligenta si creaza un concept mai practic decat concurentii lui. Porsche Panamera are linia unui coupe, dar este o limuzina sport de lux cu patru usi si patru locuri full-size. La prima vedere el pare un coupe, pentru ca este foarte lat (cu circa 6 cm mai lat decat un Mercedes Clasa S) si destul de scund (cu circa 5 cm mai scund ca Mercedes Clasa S).

     

    Lungimea de 4,97 metri este cu doar 10 cm mai mica decat la BMW Seria 7 sau Mercedes Clasa S, dar din cauza caroseriei in doua volume, latimii mai mari si inaltimii mai mici, Porsche pare mult mai compact decat mastodontii din clasa de lux.

     

    Mai multe detalii in articolul publicat in revista Auto.ro.

    Vizualizari: 1164