rss

Porsche Design Studio a publicat primele imagini ale catamaranului RFF135

  1. 04/09/2009
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: Porsche, RFF135
    Vezi toate fotografiile (9)

    Porsche a dat publicitatii primele imagini - randari computerizate - cu noua creatie a diviziei sale de design, catamaranul RFF135.

    Ambarcatiunea masoara 41,2 metri lungime si poate caza pana la 20 de persoane la bord, inclusiv echipajul.

    "Singura conditie impusa echipei de design a fost sa priveasca dincolo de liniile stereotipe ale ambarcatiunilor obisnuite. Acest lucru ne-a dat libertate de miscare si astfel a rezultat acest design revolutionar, o adevarata provocare pentru arhitectii navali", a spus Roland Heiler, director executiv al Porsche Design Studio.

    RFF135 este pus in miscare de doua motoare V16 turbodiesel fabricate de MTU, care impreuna dezvolta 4.600 CP, mai mult decat suficient ca ultima creatie a lui Porsche sa atinga viteza maxima de 35 noduri, adica 65 km/h. Destul de rapid pentru o barca de asemenea dimensiuni, dar consumul cu siguranta ii va speria si supara, totodata, pe ecologisti: 750 litri de comustibil/ora!

    Catamaranul a fost construit in Singapore, de catre Royal Falcon Fleet, si urmeaza sa fie transportat in Suedia, unde Kockums se va ocupa de amenajarea interiorului.

    Daca totul decurge conform planului, primul RFF135 va fi lansat la apa la finele lui 2010.

    Vizualizari: 1838