rss

Oficialii Porsche au renuntat la proiectul "baby roadster"

  1. 14/05/2009
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: 914, BlueSport, Concept, Porsche, Roadster
    Vezi toate fotografiile (1)

    Desi departe de a fi cea ce se numeste o masina perfecta, Porsche 914 de la sfarsitul anilor 60 si inceputul anilor 70 a lansat un cult care s-a pastrat viu pana azi. De aceea, intr-o vreme circula zvonul ca germanii pregatesc un urmas al acestui model, insa in cele din urma acest proiect a fost din pacate abandonat.

    Intr-un interviu acordat revistei Auto Motor und Sport, Wolfgang Durheimer, seful Departamentului de Cercetare si Dezvoltare Porsche, a declarat ca Porsche nu intentioneaza sa introduca un nou model in gama sa in dorinta de a ramane un brand exclusivist, dar ca va continua sa dezvolte noi proiecte.

    Speculatiile potrivit carora Porsche lucreaza la un nou roadster au fost alimentate de iminenta fuziune cu Grupul Volkswagen si, implicit, de dezvoltarea in comun a unor modele viitoare. Punctul-cheie al acestei colaborari ar fi trebuit sa fie un model care sa aiba la baza conceptul VW Bluesport Roadster, acelasi din care vor deriva si viitoarele modele cabrio pe care le vor produce VW, Audi, SEAT si Skoda.

    Desi urmasul lui 914 nu va mai vedea lumina zilei, totusi sa mai spunem ca acesta ar fi trebuit sa imparta diverse componente cu actualele modele VW. Spre exemplu, pentru diminuarea greutatii, masina ar fi primit un sasiu din aluminiu space-frame, un layout cu motor amplasat central si tractiune pe puntea spate si o gama de motorizari de 2,0 litri mai puternice si mai eficiente atat in ceea ce priveste consumul de combustibil, cat si al emisiilor de CO2.

    Vizualizari: 1118