rss

Fuziunea VW-Porsche ar putea duce la resuscitarea marcii Auto Union

  1. 13/08/2009
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: Auto economie, Auto union, Fuziune, Porsche, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (1)

    Se aude ca Volkswagen si Porsche au gasit o cale de mijloc prin care sa fuzioneze, probabil sub denumirea istorica de Auto Union. Noul grup ar urma sa fie condus de actualul boss VW, Martin Winterkorn.

    In cadrul noii entitati, Porsche ar urma sa desfasoare o activitate independenta - asemeni celor de la Audi, Bentley sau Lamborghini -, dar va trebui sa imparta tehnologii si platforme cu restul companiilor. Drept urmare, vom vedea mult mai multe colaborari de genul Cayenne-Touareg, ce vor trebui orchestrate cu grija daca se vrea ca imaginea Porsche sa nu sufere.

    Deocamdata, Volkswagen va cumpara, cu o suma necunoscuta inca, 49% din actiunile producatorului din Zuffenhausen, dar oficialii marcii au lasat de inteles ca vorbim doar de primul pas al crearii unui “grup integrat” pana in 2011, adica momentul in care, probabil, VW se asteapta sa detina un pachet majoritar de actiuni.

    Numele de Auto Union a fost folosit prima oara de un consortiu ce controla patru marci - Audi, Horch, DKW si Wanderer - si care, in timp, a devenit Audi si, la randu-i, a fost preluat de Volkswagen in 1964.

    Vizualizari: 1206