rss

Fabrica de zvonuri: Qatar vrea sa preia Volkswagen?

  1. 14/07/2009
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: Auto economie, Porsche, Qatar, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (1)

    Incercand sa profite dupa dreptul de preemptiune pe care Porsche il are asupra a 20% din Volkswagen, se pare ca statul arab vrea sa ajunga in pozitia de a putea cumpara actiunile respective achizitionand 25% din producatorul cu sediul in Zuffenhausen, contra sumei de 7 miliarde de euro.

    Qatar nu spune ce planuri ar avea cu Volkswagen, asta dupa ce in trecut se interesa doar de Porsche, dar fabricantul din Wolfsburg este intr-adevar o investitie mai tentanta in acest moment - spun analistii financiari.

    Insa nu se poate ajunge acolo fara Porsche, care detine deja 51% din actiuni, plus dreptul asupra celor 20 in discutie, in timp ce restul actiunilor sunt si mai greu de obtinut, ele fiind in proprietatea statului german. Urmeaza ca actionarii companiei sa decida daca accepta sau nu oferta Qatarului (cel mai repede in sedinta ce se va tine peste zece zile), insa nu sunt intr-o situatie ce sa le permita sa faca prea multe nazuri.

    Datoriile totale sunt de 9 miliarde, deci Porsche ar scapa de o mare piatra atarnata de gatul sau daca ar pune mana pe cele sapte, mai ales ca nimeni nu i-a mai facut o oferta similara.

    Doar Volkswagen a mai avut o ultima zvacnire de orgoliu, oferind 4 miliarde pentru 49,9% din actiunile Porsche, evident refuzata.

    Vizualizari: 993