rss

Daimler vrea un procent din Porsche, Volkswagen

  1. 23/06/2009
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: Daimler, Porsche, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (1)

    Daimler este interesat de un procent din Porsche sau Volkswagen, infomeaza siteul german manager-magazin.de. Siteul informa cum CEO-ul Daimler, Dieter Zetsche, si seful Porsche, Wendelin Wiedeking, poarta discutii inca din luna mai.

    Porsche a cumparat initial 51 de procente din VW, iar apoi a incercat preluarea celui mai mare constructor european. Tentativa de preluare a fost esuata insa, iar Porsche a ramas cu datorii de 9 miliarde de euro. Planul initial consta in refinantarea datoriilor cu ajutorul banilor proveniti de la VW, insa situatia s-a intors pe dos, iar Porsche a ramas la mila lui VW.

    Porsche doreste acum sa vanda 30% din companie catre Qatar Investment Authority. Constructorul de sportive a cerut un imprumut de la stat pentru asigurarea continuarii operatiunilor, pana la finalizarea tratativelor cu QIA, insa se zvoneste ca banca de stat KfW a refuzat oferirea celor 1,75 miliarde euro cerute.

    Daimler are o situatie financiara stabila, dupa ce a vandut 9,1 procente catre Abu Dhabi. In urma tranzactiei, Daimler a primit 2 miliarde de euro. Capitalul suplimentar pune Daimler in pozitia in care poate ajuta Porsche. O optiune este preluarea unui procent din Porsche, insa o a doua optiune este cumpararea actiunilor VW. Publicatia germana care a anuntat aceste tratative citeaza o sursa apropiata discutiilor, care a declarat insa ca Porsche si Daimler sunt departe de finaliza tranzactia.

    Porsche a negat orice discutie intre cele doua companii, in timp ce reprezentantii Daimler au zis ca zvonurile sunt “pur speculative”. Volkswagen a refuzat sa comenteze.

    Vizualizari: 951