rss

Autocar a facut publice planurile Porsche pe urmatorii 4 ani

  1. 29/10/2009
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: Autocar, Porsche
    Vezi toate fotografiile (1)

    Britanicii de la Autocar au aflat planurile lui Porsche pe urmatorii patru ani. Sau, cel putin asa sustin ei.

    Daca e sa le dam crezare, atunci inseamna ca producatorul german de automobile va lansa anul viitor o versiune dotata cu motor V6 turbodiesel a lui Panamera. Cu un pret ce se va situa, probabil, in jurul sumei de 67.000 euro, Panamera V6 nu va beneficia de sistemul AWD, tractiunea urmand sa fie asigurata de rotile din spate.

    Acelasi motor ar putea fi modificat pentru a fi oferit pe urmatoarea generatie Cayenne. De altfel, noua generatie a SUV-ului, care va debuta pe piata in 2011, va imprumuta si agregatul V8 cu injectie directa care anima modelul Panamera, dar si o unitate hibrid care va face parte din dotarea sedanului. Potrivit datelor furnizate de Autocar, 2011 va fi si anul lansarii primului hibrid Porsche.

    In 2012 vom fi martorii viitorului 911, model complet nou, care va avea foarte putine lucruri in comun cu actuala generatie. Mai lung si mai mare, acesta va fi cel mai puternic si economic 911 din istoria companiei.

    Anul 2013 va aduce un fratior pentru Porsche Cayenne, un SUV compact denumit Roxster si care va "profita" de motoarele si alte subansamble ale lui Audi Q5. Tot in 2013 isi va face aparitia un model nou in gama Porsche, un entry-level care se va situa sub Boxster si Cayman in portofoliul germanilor.

    Vizualizari: 1146