rss

Porsche Panamera, record de vanzari

  1. 15/09/2010
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: Porsche
    Vezi toate fotografiile (2)

    Cea de-a patra generatie a modelului Porsche Panamera, s-a impus deja din primul an de la lansarea sa pe piata, ca fiind inca un pilon important al gamei modelelor  Porsche: In aceasta perioada au fost livrate catre clienti un numar de 22.518 unitati ale modelului Porsche Panamera, dintre care 2.530 unitati doar in Germania. In plus, comenzile deja inregistrate, aflate in lucru, care insumeaza valori de patru cifre, atesta reusita dezvoltarii acestui nou segment de clienti. In acest sens, contribuie in mod semnificativ si introducerea pe piata a versiunii Porsche Panamera cu motor in sase cilindri, model pentru care lansarea se afla inca in desfasurare.

    Pe primul loc se pozitioneaza piata care pentru Porsche ocupa in mod traditional cea mai importanta pozitie pentru desfacere, si anume America de Nord: 890 de masini strabat deja strazile din Los Angeles, iar 760 pe cele din New York. Conform asteptarilor, interesul pentru modelul cu patru locuri este mare si in Asia: 300 Panamera au fost livrate in Hong Kong, 223 in Tokyo, iar 188 de vehicule au fost livrate in Shanghai, unde  Porsche Panamera si-a sarbatorit premiera la finele lunii aprilie 2009. Cifre foarte imbucuratoare au fost inregistrate si in alte orase precum Dubai (285), Moscova (203), München (206), Hamburg (117) si Berlin (108). Gama Porsche Gran Turismo cuprinde cinci modele: Panamera si Panamera 4 cu motor de 300 CP in sase cilindri, Panamera S si Panamera 4S (400 CP si motor in opt cilindri), precum si Panamera Turbo (500 CP si motor in opt cilindri). Multumita celor 9.394 de unitati livrate, Panamera 4S ocupa primul loc in statisticile de livrari, urmat de modelul de varf Panamera Turbo (6.171 unitati) si de Panamera S (4.563 unitati).

    Desi versiunea Porsche Panamera in sase cilindri a fost introdusa abia cu cateva saptamani in urma, a repurtat deja 2.390 de unitati livrate catre clienti. In ceea ce priveste selectia culorilor, soferii modelului Panamera se inscriu in trend-ul actual. Culorile preferate pentru Porsche Panamera sunt negru Bazalt metalizat, alb Carrara si gri Carbon metalizat.

    Panamera Turbo poate fi personalizat conform dorintelor clientului, de exemplu prin suplimentarea performantei cu 40 CP, precum si prin pachetul Sport-Design. Mai mult chiar, fiecare versiune poate fi individualizata cu pachetele Porsche Exclusive si Porsche Tequipment, care imprima masinii un caracter exclusivist, personalizat.



    Vizualizari: 1755