rss

Importatorul Porsche in Norvegia scade puterea motoarelor pentru a "fenta" taxele

  1. 04/11/2009
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: Boxster, Cayman, Porsche
    Vezi toate fotografiile (1)

    Chiar daca Boxster si Cayman sunt asamblate la numai un pas, in Finlanda, Porsche ramane o masina extrem de scumpa in Norvegia, tara in care caii putere se taxeaza mai ceva decat in Romania. Dar si nordicii, ca si noi, devin extrem de inventivi cand este vorba despre taxe auto.

    Astfel, importatorul local al automobilelor germane a gasit solutia pentru a reduce preturile.

    Nu, nu este vorba despre vreo promotie care sa scada profitul companiei, ci de o idee ingenioasa: modelele Porsche Boxster si Cayman vandute in Norvegia dezvolta 211 CP, cu 44, respectiv 54 de "caluti" mai putin decat in varianta... normala.

    Asa se face ca pretul pentru un Boxster a scazut cu peste 10.000 de euro, in timp ce economiile facute la achizitionarea unui Cayman sunt si mai considerabile, ajungand pana la 13.000 euro.

    Desi ne imaginam ca diferenta destul de semnificativa de putere afecteaza performantele celor doua sportive, oficialii reprezentantei scandinave contrazic aceasta idee si sustin ca atat sprintul 0-100 km/h (5,9 secunde pentru Boxster si 5,8 pentru Cayman), cat si viteza maxima (263 si 265 km/h), raman neschimbate.

    Vizualizari: 1412