rss

Porsche Cayenne electric de la RUF

  1. 10/12/2009
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: Cayenne, Porsche, RUF, Siemens, Stormster
    Vezi toate fotografiile (4)

    Din dorinta de a face din SUV-ul sau un vehicul ceva mai prietenos cu natura, Porsche a acceptat, in cele din urma, suplimentarea ofertei cu o versiune diesel; ba mai mult, viitoarea generatie Cayenne va putea fi comandata si cu  o propulsie hibrida.

    Ambele masuri palesc insa in fata solutiei propuse de RUF Stormster, care, teoretic, face tot atata rau mediului inconjurator pe cat reuseste o bicicleta.

    Nu trebuie sa ai o diploma in fizica cuantica pentru a-ti da seama rapid care este secretul acestui Cayenne alb-verzui: motorul electric de provenienta Siemens si bateria litiu-ion produsa de Li-Tec.

    Agregatul trimite catre roti un numar respectabil de cai putere – 367, mai precis –, insa greutatea apreciabila a SUV-ului (2.670 kg) penalizeaza serios performantele dinamice: acceleratia 0-100 km/h dureaza 10 secunde, iar viteza maxima este de numai 150 km/h.

    Totusi, cu un singur “plin”, RUF Stormster reuseste sa parcurga in jur de 200 km, distanta de-a lungul careia un Cayenne Turbo ar fi aruncat in aer zeci de kilograme de CO2. Ramane de vazut care dintre obsesii este mai puternica, insa ceva ne spune ca, de data aceasta, nimeni nu va da doi bani pe calota glaciara...

    Vizualizari: 1691