rss

Porsche Cayenne Hybrid, confirmat

  1. 11/01/2010
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: cayenne hibrid, Porsche, Porsche Cayenne
    Vezi toate fotografiile (1)

    Au aparut noi detalii despre a doua generatie Porsche Cayenne, cu doua luni inainte de lansarea publica de la Geneva.

    Informatiile scot la lumina o noua gama de cinci motoare, inclusiv noi detalii despre trenul de rulare hibrid, care va fi utilizat si pe noua generatie Volkswagen Touareg, alaturi de care a fost conceput si dezvoltat.

    Ca si predecesorul sau, viitorul Cayenne va fi fabricat la uzina companiei-mama Volkswagen din Bratislava, Slovacia, alaturi de noul Touareg si actualul Q7, urmand a fi asamblat la fabrica Porsche din Leipzig, Germania, alaturi de Panamera.

    Porsche va oferi in continuare sistemul sau de tractiune integrala la alegere cu trei motoare pe benzina: un V6 de 3,6 litri cu o putere de putin peste 300 de cai, un V8 natural aspirat de 4,8 litri, care produce 400 CP si care va echipa Cayenne S si, in cele din urma, varful de gama Cayenne Turbo V8 de 4,8 litri, care dezvolta 500 CP.

    Pe frontul diesel isi va face simtita prezenta succesorul usor modificat al propulsorului VW V6 de 3 litri, cu o putere de 250 de cai.

    Porsche Cayenne Hybrid

    Totusi cea mai importanta veste ramane versiunea hibrida a colosului cu tractiune integrala de la Porsche. Aceasta va fi pusa in miscare de motorul pe benzina de provenienta Audi  V6 supraalimentat de 3 litri, care produce 335 CP. Din urma il ajuta unitatea electrica de 50 CP, care este alimentata de o baterie litiu ion. In total, hibridul va beneficia de o forta de 385 de cai.

    Toate versiunile din a doua generatie Cayenne vor primi by default noua cutie de viteze automata cu opt trepte, sistemul Start &Stop si un sistem de regenerare energiei de franare. Avand aceste upgrade-uri, constructorul auto sustine ca nivelul consumului de combustibil a fost redus cu 23 de procente, trei dintre cele cinci versiuni propuse consumand sub 10 litri la suta de km.

    Mai mult, Cayenne Hibrid consuma numai 8,2 litri/100 km si atinge un nivel al emisiilor CO2 sub 200 g/km.

    Pe langa toate aceste noutati, SUV-ul scade in greutate cu 10 procente si ofera, totodata, mai mult spatiu.

     

    Vizualizari: 3978
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »