rss

Fabrica de zvonuri: VW doreste un viitor fara Porsche Panamera si Cayenne

  1. 01/09/2009
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: Cayenne, Panamera, Porsche, SUV, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (1)

    Existenta lui Porsche Panamera va fi de scurta durata in peisajul industriei auto daca un nou zvon, privind planurile de viitor ale lui Volkswagen, va dovedi valoare de adevar.

    Potrivit unui raport al celor de la CAR Magazine, coupe-ul cu patru usi va trai exact cat actuala generatie, concernul din Wolfsburg dorind sa elimine orice model care afecteaza imaginea de constructor specializat in modele sport a lui Porsche.

    In pericol se afla si Cayenne, cea de-a doua generatie a controversatului SUV urmand a fi, potrivit britanicilor, si ultima. Aparent, liderii lui Volkswagen isi argumenteaza decizia prin faptul ca gigantul industrial la carma caruia se afla produce deja suficiente modele sedan si tot-teren prin intermediul marcilor VW si Audi; ca atare, nu mai este nevoie si de eforturi similare sosite din partea lui Porsche.

    Vestea este fara indoiala una buna pentru puristi, insa firma din Zuffenhausen nu poate accepta sa traiasca doar prin vanzarile lui 911 Carrera, Boxster si Cayman. Pentru a mentine succesul comercial la un nivel comparativ cu cel din ultimii ani, germanii trebuie sa dezvolte o serie de modele (sportive) competitive, astfel incat un roadster entry-level construit pe platforma lui VW Bluesport nu poate fi decat inceputul povestii.

    In alta ordine de idei, imaginea de “nemesis” al lui Ferrari se cere intretinuta cu un vector de imagine pe masura lui Carrera GT, o masina de la a carei intrare in istorie au trecut deja vreo trei ani.

    Mai mult ca sigur, VW are toate resursele pentru a face din Porsche fabricantul de odinioara, ceea ce... nu elimina urmatoarea probleme de genul: cum se va pozitiona Porsche in raport cu celalalt brand supersportiv (si, totodata, inamic Ferrari) al concernului, Lamborghini? Asteptati-va la ceva sforaitor din partea departamentului de marketing...

    Vizualizari: 1179