rss

Porsche ar putea muta in Germania productia lui Boxster si Cayman

  1. 28/09/2009
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: Boxster, Cayman, Magna International, Porsche, productie
    Vezi toate fotografiile (2)

    Porsche sa gandeste serios sa anuleze contractul actual cu compania Magna International prin care aceasta ar trebui sa construiasca noile generatii Boxster si Cayman, incepand cu anul 2013.

    Oficialii marcii din Stuttgart iau in considerare sa mute productia celor doua modele in Germania, la uzina Karmann din Osnabruck, cea despre care se zvoneste ca este favorita sa produca versiunea de serie a conceptului Volkswagen BlueSport. Prin aceasta decizie, cei de la Porsche doresc sa pastreze in mare secret detaliile legate de viitoarea generatie a roadster-ul entry-level si a coupe-ului.

    Potrivit unor insideri, se pare ca hotararea fostului boss Porsche, Wendelin Weideking, de a construi Boxster si Cayman la fabrica Magna din Graz (Austria)
     este acum revizuita ca urmare a intentiei declarate a companiei canadiano-austriaca de a achizitiona marca Opel de la General Motors.

    Incepand cu 1966, anul cand a fost introdus pe piata, Boxster este construit in Finlanda, la Valmet, iar in functie de cerinte, productia de aici este ajutata de fabrica din Zuffenhausen, acolo unde este asamblat Cayman.

    Vizualizari: 1140