rss

Viitorul model Tesla se va bate cu Porsche 911 Turbo

  1. 02/06/2009
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: Model S, Porsche 911 turbo, Roadster, Supercar, Tesla
    Vezi toate fotografiile (1)

    Rapida si 100% ecologica, Tesla Roadster ar putea fi pe placul oricarui individ care lupta pentru bunastarea planetei, insa CEO-ul Elon Musk admite faptul ca masinii ii lipseste ceva: spiritul practic.

    Ca atare, Tesla doreste sa ne faca cunostinta in viitorul apropiat cu un nou model, ce va fi un supercar cel putin la fel de polivalent ca un Porsche 911 Turbo.

    In acest caz polivalenta inseamna acceleratii si viteze naucitoare, siguranta oferita de un sistem de tractiune integrala si spatii de depozitare sensibil mai generoase, atat pentru copii cat si pentru bagaje.

    Se stia deja ca americanii au de gand sa foloseasca platforma lui Model S pentru dezvoltarea unui viitor GT, insa, pana acum, ei au fost foarte secretosi in privinta acestui aspect.

    Ei bine, “gura-sparta” a fost chiar Elon Musk care, in cadrul unui interviu, a marturisit faptul ca este deosebit de incantat de abilitatea lui Porsche 911 Turbo de a fi, deopotriva, un coupe foarte rapid si un mijloc de transport potrivit ducerii copiilor la scoala.

    Aceste calitati vor fi asadar mimate si de viitorul model Tesla, care va propune un habitaclu cu 2+2 locuri cu 10% mai mult spatiu pentru pasagerii din spate si cu 50% mai mult loc in portbagaj decat supercar-ul din Zuffenhausen.

    In plus, sistemul de propulsie electric isi va trimite energia catre toate cele patru roti, astfel incat ar trebui sa ne asteptam inca de pe acum la o tinuta de drum excelenta. Oricum, pana la prima proba practica mai sunt cel putin trei ani…

    Vizualizari: 1274