rss

Preview Geneva 2010: Porsche 911 Turbo S

  1. 08/02/2010
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: 911 turbo s, GT2, Panamera, Pdk, Porsche
    Vezi toate fotografiile (5)

    In prezent, mai toti fanii masinilor Porsche comenteaza vrute si nevrute despre nonconformistul Panamera insa, imediat dupa ce portile salonului de la Geneva se vor deschide, pariem ca nimeni nu va mai dori sa discute decat despre noul 911 Turbo S.

    In definitiv, nici nu prea ai cum sa nu dezbati problema unui Carrera mai vanjos chiar si decat monstruosul GT2...

    Ai citit bine: chiar daca cei 530 CP ai motorului de pe 911 Turbo S sunt identici ca numar cu cei din “herghelia” lui 911 GT2, noua bestie din Zuffenhausen ii este superioara supercar-ului cu tractiune spate in ceea ce priveste cuplul maxim (700 Nm vs 680 Nm). Iar asta se va vedea clar la sprintul pana la 100 km/h, acolo unde Turbo S va ajunge cu 0,4 secunde(!) mai repede comparativ cu un GT2 (3,3 secunde fata de 3,7 secunde).

    Practic, cel care va alege sa plateasca 173.241 de euro (TVA) pe proaspata vedeta a nomenclatorului Porsche va trebui doar sa cedeze la capitolul viteza maxima, avand in vedere faptul ca masina ajunge la “numai” 315 km/h (329 km/h pentru GT2).

    Evident, acesta este un amanunt la fel de neinteresant ca si urmatoarea sedinta de guvern, mai ales daca arunci un ochi pe lista cu dotari standard. Cutia de viteze cu sapte trepte si dublu-ambreiaj PDK, sistemul de vectorizare a cuplului PTV, pachetul Sport Chrono, diferentialul blocabil pentru puntea spate, franele cu discuri ceramice si jantele cu design RS Spyder sunt toate disponbile fara a achita vreun cent in plus, astfel incat te poti concentra linistit pe optiunile privind personalizarea interiorului.

    Sau, de ce nu, pe raspunsul la cea mai chinuitoare intrebare dintre toate: coupe sau cabrio?

    Vizualizari: 1922