rss

Preview Geneva 2010: Porsche 911 GT3 R Hybrid

  1. 11/02/2010
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: 911 GT3 R Hybrid, Geneva, Nurburgring, Porsche, propulsie hibrida
    Vezi toate fotografiile (5)

    Daca cu un SUV Porsche animat de o propulsie hibrida ne putem obisnui – in definitiv, e un transportor familial mare si greu, oricat de mult ne-am dori altceva –, va trece ceva vreme pana cand vom accepta un 911 hybrid.

    De curse. Dar Porsche il va prezenta oricum la Geneva, dupa care il va inscrie la startul cursei de 24 de ore de la Nurburgring, ce va avea loc pe 15 mai.

    Asadar, acestea sunt primele fotografii ale noului 911 GT3 R Hybrid, un bolid cu tenta ecologica dezvoltat pe baza lui, err, 911 GT3 R. De la distanta seamana leit cu oricare alt Carrera de curse, iar compartimentul de deasupra rotilor posterioare spune o poveste veche de aproape cinci decenii (motor boxer cu sase cilindri, in acest caz capabil de 480 CP); sondeaza insa putin “terenul” si vei afla ca rotile din fata sunt puse in miscare de doua motoare electrice, ce produc pana la 160 CP pe perioade de timp limitate (“reprize” de 6-8 secunde, controlate prin intermediul unui buton plasat pe volan).

    Energia necesara alimentarii este cea pierduta de masinile obisnuite pe durata franarii, de stocarea ei ocupandu-se un sistem montat in locul scaunului din dreapta (acesta are are la baza o volanta capabila sa se roteasca cu 40.000 rpm).

    Porsche nu a dezvaluit inca de ce e in stare masina atunci cand pedala din dreapta este “sudata” de podea, dar nici nu va trebui sa asteptam foarte mult raspunsul: salonul de la Geneva debuteaza peste trei saptamani.

    Vizualizari: 2375