rss

Porsche pregateste un 911 Turbo S?

  1. 27/08/2009
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: 911 Turbo, GT2, Nissan GT-R, Porsche, Turbo S
    Vezi toate fotografiile (1)

    Nu ar fi pentru prima oara cand Porsche se “razgandeste” in privinta numarului maxim de cai putere la care “are dreptul” 911 Turbo: in trecut, compania din Zuffenhausen a dezvoltat versiuni Turbo S atat pentru generatia 993, cat si pentru 996.

    Pana acum, desi a trecut deja printr-un facelift, 997 nu a beneficiat de un asemenea tratament, insa lucrurile s-ar putea schimba chiar din primavara anului viitor.

    Mai intai de toate, putina istorie: la momentul debutului, Porsche 911 997 Turbo avea sub capota 480 CP si, cu exceptia celor obisnuiti sa viziteze regulat atelierele cine stie carui tuner, toata lumea a fost de acord ca sunt arhisuficienti.

    Nemtii i-au contrazis insa cu ocazia update-ului, introducand un motor intens revizuit ce trimitea catre roti cu 20 CP mai mult. Astfel, 911 Turbo s-a apropiat periculos de mult de salbaticul GT2, care (inca) dezvolta 530 CP.

    Ei bine, daca este sa dam crezare anumitor zvonuri, GT2 este pe cale sa cedeze fotoliul de lider in clasamentul celor mai rapide masini fabricate la Zuffenhausen in ceva mai mult de jumatate de an. Si asta pentru ca Porsche pregateste in mare secret o versiune S al lui Turbo, despre care se spune ca va dezvolta in jur de 540-550 CP.

    Franele cu discuri ceramice, jantele a la GT3 RS si un look exterior aparte fac toate parte din meniu, astfel incat sa se vada de la o posta ca bolidul nu este un 911 Turbo ca oricare altul.

    Pana la a vedea daca va exista sau nu un Turbo S, asteptati-va, intre timp, si la vesti similare din partea fabricantilor lui Nissan GT-R...

    Vizualizari: 1279