rss

Porsche 911 GT3 face un tur pe Nurburgring in 7 minute si 33 de secunde

  1. 28/10/2009
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: 911 GT3 RS, Nissan GT-R, Nordschleife, Nurburgring, Porsche
    Vezi toate fotografiile (1)

    Potrivit unei stiri publicate in revista britanica Evo, versiunea RS a lui Porsche 911 GT3 a reusit sa inconjoare “Iadul Verde” in numai 7 minute si 33 de secunde, cu sapte secunde mai repede decat modelul “obisnuit”.

    Bolidul din Zuffenhausen ramane totusi la ceva distanta de principalii performeri ai marii bucle Nordschleife, unde “rege” neincoronat al clasei este, in continuare, Nissan GT-R.

    Cel aflat la volanul masini a ramas anonim, insa Evo a tinut sa mentioneze ca respectiva performanta (neoficiala) s-a obtinut in conditiile unui “trafic usor”, datele de telemetrie anticipand un “best lap” teoretic de 7 minute si 30 de secunde.

    Porsche continua vanatoarea lui Nissan GT-R, masina care a starnit atatea controverse din momentul in care a “pasit” pentru prima data pe Nurburgring. In urma cu un an, japonezii au anuntat ca vedeta lor a reusit sa parcurga cei 20.81 km ai buclei Nordschleife intr-un incredibil timp de 7 minute si 29 de secunde; performanta a fost imediat blamata de Porsche, dupa ce germanii au “alergat” un GT-R de fabrica adus din SUA pe acelasi traseu si au obtinut doar un 7:54.

    Ei au suspectat ca masina japonezilor a fost modificata si echipata cu anvelope speciale, insa asiaticii au raspuns imediat cu un set de poze ale “gumelor” si cu un material video, in care apare si cronometrul ce urma sa fie oprit la 7 minute si 29 de secunde.

    Intre timp, retusurile aduse celui mai rapid Nissan i-au permis acestuia sa “faca” Nurburgring-ul in 7 minute si 26,7 secunde. Tatonarile continua...

    Vizualizari: 1455