rss

Este oficial: Porsche pregateste un 911 electric

  1. 21/09/2009
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: 911 electric, Porsche, Porsche 911, Vehicul electric
    Vezi toate fotografiile (1)

    Noul CEO Porsche, Michael Macht, a anuntat in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt ca producatorul german va crea o masina sport electrica. Desi nu a fost divulgat numele acesteia, se pare ca ea va avea la baza modelul 911.

    Desi tehnologia pe baza de baterii litiu-ion nu corespunde standardelor Porsche in materie de performante, inginerii germani lucreaza deja la versiunea electrica a lui 911.

    Viitorul sport-car electric va respecta cele mai inalte standarde Porsche si se va putea lauda cu performante impresionante, poate chiar mai bune decat cele ale modelului Mercedes-Benz SLS eDrive. Totodata, Porsche 911 cu zero emisii va avea o autonomie similara cu actualele masini sport.

    Va fi primul Porsche 911 electric care va iesi de pe linia de asamblare a fabricii de langa Stuttgart, insa nu si primul. In urma cu aproape un an, tunerul german Ruf a realizat un concept 911 100% electric.

    Macht nu a putut sa inainteze o data la care Porsche 911 electric va fi lansat, insa nu a exclus ca pana atunci sa fie introdusa pe piata o versiune hibrida a lui 911.

    In urma cu 109 ani, fondatorul Porsche a creat primul hibrid, insa modelul era limitat de performantele bateriilor disponibile pe piata in acea vreme.

    Vizualizari: 1097