rss

Peugeot va lansa la Shanghai noul concept SXC

  1. 15/04/2011
  2. Categoria: Peugeot
  3. Tags: 508, Peugeot, Shanghai, sxc
    Vezi toate fotografiile (8)

    Peugeot va prezenta la Salonul Auto de la Shanghai un concept car inedit, proiectat de centrul de design local. SxC, acronim al Shanghai Cross Concept, vine echipat cu un sistem hibrid construit pornind de la noul motor pe benzina de 1,6 litri.

    Peugeot SxC dezvolta filosofia de design utilizata deja de prototipurile SR1, BB1, EX1 şi HR1, vehicule care se remarca prin impactul redus asupra mediului si care au contribuit semnificativ la redefinirea imaginii de marca.

    Noul concept al francezilor este echipat cu un sistem hibrid compus dintr-un motor cu patru cilindri de 1,6 litri, care dezvolta 220 CP, si un propulsor electric pozitionat in spate. Impreuna, cele doua unitati livreaza o putere totala de 315 CP. Pentru a parcurge o suta de km, hibridul are nevoie de 5,8 litri de carburant.

    La nivel de design se remarca  portierele cu deschidere opusa, blocurile optice ce seamana cu un boomerang si oglinzile laterale ce au fost inlocuite cu camere video. Conceptul masoara 4,87 metri in lungime, 3,2 metri in latime si are o inaltime de 1,60 metri.

    In cadrul Salonului Auto de la Shanghai va mai fi prezentata si versiunea modelului 508 pentru piata din China.

    Vizualizari: 2023