rss

Peugeot planuieste un model exclusiv hibrid

 1. 15/09/2010
 2. Categoria: Peugeot
 3. Tags: peugeot 3008 HYbrid4, Peugeot 508, peugeot hibrid
  Vezi toate fotografiile (1)

  Francezii de la grupul PSA au decis sa grabeasca planurile catre o oferta de modele cat mai atente cu mediul inconjurator, ultima informatie in acest sens fiind furnizata chiar de Laurent Blanchet, responsabil cu dezvoltarea gamei Peugeot.

  Oficialul francez a declarat pentru AutoWeek.nl ca pregatesc un model secret care va fi oferit exclusiv cu motorizare hibrida, urmarind modelul Toyota Prius. Asadar, nu va beneficia nici de propulsie pe benzina, nici pe frontul diesel.

  Se pare ca misteriosul hibrid va utiliza platforma noului 508, model ce va fi lansat oficial cu ocazia Salonului Auto de la Paris. Acest va inlocui Peugeot  407 si va primi la randul sau, printre motorizarile traditionale, si sistemul de propulsie  diesel-hibrid HYbrid4.

  Tot la Paris, constructorul francez va mai prezenta si primul model hibrid de serie, 3008 HYbrid4. Masina este pusa in miscare de un motor de 2.0 litri cu consum redus de carburant, care livreaza 163 CP si un motor electric ce dezvolta 37 CP. Cu acest sistem hibrid, noua masina va avea emisii de CO2 de 99g/km. Puterea maxima combinata ajunge, asadar, la 200 CP, modelul beneficiind si de tractiune integrala.

  Revenind la secretomania Peugeot, francezii ar putea lansa noul model exclusiv hibrid in 2012. Deocamdata, informatiile se opresc aici.

  Vizualizari: 1850