rss

Peugeot iOn: detalii si fotografii oficiale

  1. 07/09/2010
  2. Categoria: Peugeot
  3. Tags: Peugeot,
    Vezi toate fotografiile (4)

    Inainte ca debutul modelului electric iOn sa aiba loc la Salonul Auto de la Paris, Peugeot a anuntat specificatiile masinii si a oferit cateva imagini oficiale. Masinuta electrica iOn, sora lui Mitsubishi i-MiEV si a lui Citroen C-Zero, va avea un pret de 29.950 dolari, facandu-l cel mai ieftin din cele trei.

     

    iOn este echipat cu o unitate electrica care dezvolta 64CP si un cuplu maxim de 180 Nm. Aceasta este alimentata de un pachet de baterii lithium-ion de 16 kWh. In cazul in care este utilizata o priza standard de 220V bateria este complet incarcata dupa 6 ore, dar cu un incarcator rapid, o incarcare de 80% poate fi realizata in numai 30 de minute.

     

    Masina, care cantareste aproximativ 1.120 kg, ofera o autonomie de 150 km. Accelerarea de la zero la 100 km/h este realizata in 15,9 secunde, iar viteza maxima ajunge la 130 km / h.

     

    Potrivit comunicatului de presa Peugeot, iOn urmareste o paleta destul de larga de clienti: persoane fizice, profesionisti si angajati in serviciile publice care doresc sa "faca impreuna primul pas spre un nou tip de mobilitate". Peugeot ofera o garantie de cinci ani pentru acumulatori si tren de rulare.

    Vizualizari: 3434