rss

Raikkonen, Loeb si Coulthard in acelasi Peugeot 908 HDi in Le Mans 2010?

  1. 14/12/2009
  2. Categoria: Peugeot
  3. Tags: Le mans, Peugeot, Red bull
    Vezi toate fotografiile (1)

    Se zvoneste ca anul viitor Peugeot si Red Bull ii vor aduce in Cursa de 24 de Ore de la Le Mans pe Kimi Raikkonen, Sebastien Loeb si David Coulthard, acestia urmand sa concureze pe aceeasi masina.

    Producatorul francez de automobile a inscris pentru cursa din 2010 de la Le Mans trei masini "de uzina" si una despre care au refuzat sa faca, pana acum, vreun comentariu si despre care se stie doar ca este listata ca "privata". Recent au aparut zvonurile legate de cei trei piloti si Red Bull, iar legatura dintre acestia, compania de bauturi energizante si Peugeot nu este una greu de realizat: Red Bull detine echipa de F1 la care a activat David Coulthard ca pilot si pentru care indeplineste acum functia de consilier si pilot de teste, este sponsorul personal al lui Kimi Raikkonen si sustinatorul campaniei din Campionatul Mondial de Raliuri a lui Citroen - compania sora a celor de la Peugeot.

    Iar migratia pilotilor de la o disciplina la alta nu este ceva nou, mai ales cand vine vorba despre Formula 1 si cursa de la Le Mans. Graham Hill si Phil Hill sunt doar doua nume care au castigat atat Campionatul Mondial de Formula 1, cat si Cursa de 24 de Ore de la Le Mans, insa din 1970, cand Jochen Rindt isi trecea si el numele pe scurta lista a castigatorilor in cele doua competitii, nimeni nu a mai repetat aceasta performanta.

    Dar Peugeot este decis sa reinvie istoria si se spune ca se afla deja in cautarea unor piloti de F1 care sa ia startul la Le Mans in 2010. Indeplinirea acestui obiectiv ar putea fi, insa, amanata pentru 2011, daca se dovedeste ca speculatiile potrivit carora Red Bull vrea sa ii vada in 2010 pe Raikkonen, Loeb si Coulthard la volanul unui Peugeot 908 HDi au o baza reala.

    Vizualizari: 1319