rss

Preview: noul Peugeot 408

  1. 25/08/2009
  2. Categoria: Peugeot
  3. Tags: 408, Audi A5, Hatchback, Peugeot, Peugeot 408
    Vezi toate fotografiile (2)

    In cel mult doi ani, segmentul hatch-urilor de familie se va imbogati cu inca un model. Francezii de la Peugeot pregatesc noul 408, viitorul rival pentru Ford Mondeo si Opel Insignia, care va avea si versiune hibrida.

    Din imaginile de fata, care sunt in fapt niste randari realizate de britanicii de la revista Auto Express, reiese faptul ca viitorul model va primi o caroserie cu un pronuntat aspect de coupe sport, inspirat din cel al unor modele premium precum Audi A5. Linia generala este imprumutata insa de la recentul concept 908 RC, insa hatchback-ul va prelua si o serie de elemente de la noul coupe RCZ.

    In ceea ce priveste interiorul, inginerii Peugeot promit ca noul 408 va fi un mare pas inainte atat din punct de vedere al calitatii materialelor si finisajelor, cat si tehnologic. Spre exemplu, head-up display-ul primit de noul 3008 se va regasi si pe noul hatch.

    Sasiul noului Peugeot 408 va fi complet nou si va fi derivat din cel care "sta" sub noul Citroen C5, ceea ce se traduce intre altele printr-o suspensie hidropneumatica si faruri adaptive.

    Viitorul model va fi oferit cu o gama variata de motorizari pe benzina si diesel, iar din 2011 va fi introdus si un model hibrid diesel-electric, care promite emisii de gaze sub 100 g CO2/km.

    Vizualizari: 2960