rss

Peugeot a prezentat triciclul HYbrid3 Evolution Concept (cu video)

  1. 11/11/2009
  2. Categoria: Peugeot
  3. Tags: Concept, HYbrid3 Evolution, Peugeot

Constructorul din Hexagon a lasat deoparte pentru putin timp fenomenul auto si s-a prezentat la un eveniment din Milano, Italia, destinat vehiculelor cu ghidon.

Aici, Peugeot a expus HYbrid3 Evolution Concept, un triciclu animat de doua motoare electrice, cate unul in fiecare dintre rotile frontale, si unul conventional. Alimentate de baterii litiu-ion, unitatile electrice dezvolta 4 CP fiecare. Acestea functioneaza in tandem cu un propulsor de 300 cmc cu ardere interna instalat in partea din spate a vehiculului, puterea furnizata de acesta ridicandu-se la valoarea de 41 CP.

Peugeot HYbrid3 Evolution Concept
este dotat si cu sistem de recuperare a energiei la franare, iar tehnologia de ultima ora ii permite, sustin producatorii francezi, sa obtina un consum minuscul, de 2 litri/100 km. Cu un asemenea consum, emisiile de numai 48 g/km nu reprezinta o surpriza.

In ciuda consumului mic, performantele nu sunt deloc de neglijat, Astfel, conceptul HYbrid3 Evolution atinge suta in 10 secunde si "prinde" o viteza maxima de 150 km/h.

Peugeot nu a facut publice mai multe informatii despre acest triciclu hibrid, astfel ca nu putem spune daca el va intra vreodata in productia de serie si daca da, cand.

Vizualizari: 2151