rss

Dubla istorica pentru Peugeot la Le Mans

  1. 15/06/2009
  2. Categoria: Peugeot
  3. Tags: 908 HDi, Diesel, Le mans, Peugeot
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ieri, dominatia de 8 ani a celor de la Audi a luat sfarsit: chiar daca R15 TDI era cotat drept un model mai bun, acesta n-a reusit sa faca fata “armadei” 908 HDi, nici in calificari, nici in cursa.

    Francezii au ocupat primele doua locuri ale podiumului, invingatorii fiind David Brabham, Marc Gene si Alexander Wurz, componentii echipajului de pe masina cu numarul 9. Ei au parcurs 382 de tururi, cu unul mai mult ca celalalt Peugeot, pilotat de trio-ul Bourdais-Montagny-Sarrazin.

    Audi-ul cu numarul 1, aflat in mana experimentatilor Capello-Kristensen-McNish, a luat “bronzul”, dar nu fara probleme. Fiind un model nou, R15 TDI a avut cateva probleme de-a lungul celor 24 de ore, dar si asa s-a dovedit superior bolizilor cu motoare Otto, dintre care cel mai bine clasat a fost un Aston Martin, sosit pe locul 4.

    Este o victorie importanta pentru constructorul din Hexagon, una care va intari imaginea automobilelor de serie. Motoarele diesel Peugeot erau recunoscute drept unele dintre cele mai bune, dar tripleta Audi-BMW-Mercedes a ridicat stacheta atat de sus in ultimul deceniu, incat francezii pareau cu nu mai au nici o sansa. Dar, cum au dovedit-o si la Le Mans, se pare ca nu vor renunta prea usor la lupta.

    Vizualizari: 1256