rss

Conceptul Peugeot BB1 va intra in productia de serie

  1. 14/01/2010
  2. Categoria: Peugeot
  3. Tags: BB1, Concept car, Peugeot, peugeot bb1, vehicule electrice
    Vezi toate fotografiile (1)

    Prezentat in premiera mondiala in toamna anului trecut la Frankfurt, conceptul electric Peugeot BB1 a fost extrem de bine primit in industrie motiv pentru care producatorul francez a decis ca il va introduce in productia de serie.

    Versiunea de serie a lui BB1 va avea o lungime de doar 2,5 metri, insa in pofida gabaritului sau redus, va dispune de un spatiu suficient de mare pentru a putea transporta patru pasageri in conditii normale. Ca dotari, oficialii Peugeot au anuntat ca modelul va beneficia de diverse gadget-uri, cum ar fi un sistem de conectare a telefoanelor inteligente de ultima generatie.

    Peugeot BB1 este construit pe o structura din fibra de carbon, foarte rigida, ceea ce duce la o masa maxima de numai 600 de kilograme. Microcar-ul era propulsat de doua motoare electrice montate in rotile posterioare, care dezvolte impreuna 20 CP si un cuplu maxim de 320 Nm. Cu aceste resurse, BB1 poate sprinta de la 0-30 de km/h in doar 2,8 secunde si de la 0-100 km/h in 4 secunde, in timp ce viteza de top anuntata este de 90 km/h. Alimentarea motoarelor este asigurata de doua baterii litiu-ion, pozitionate sub scaunele din spate, care asigura o autonomie de 121 km.

    Francezii nu au dezvaluit daca Peugeot BB1 de serie va primi acelasi tren de rulare ca prototipul de la Frankfurt, insa cu siguranta vor oferi mai multe detalii legate de viitorul model in lunile urmatoare.

    Vizualizari: 1363
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »