rss

Peugeot pregateste un model mai mic decat 308 RC-Z

  1. 25/11/2009
  2. Categoria: Peugeot
  3. Tags: Peugeot, rc-z
    Vezi toate fotografiile (1)

    Peugeot a renuntat sa mai fabrice GTI-uri, dar asta nu inseamna ca va abandona definitiv ideea de masini sport.  Astfel, dupa Peugeot RC-Z, francezii au anuntat ca planuiesc dezvoltarea unui nou model sport, un automobil plasat sub 308 RC-Z ca dimensiuni si care va beneficia de o configuratie cu 2+2 locuri la interior.

    Oficialii marcii din Hexagon sunt de parere ca un astfel de autovehicul se va bucura de un succes mai mare decat cel inregistrat de 205 GTI si va fi capabil sa lupte pentru suprematie intr-un segment in care mai activeaza - sau vor activa -  Ford, Honda, Nissan, Toyota si MINI.

    Viitorul coupe francez va imparti platforma tehnica cu urmatoarea generatie Peugeot 207 si va avea performante comparabile cu MINI JCW (motor 1.6 turbo de 208 CP), acesta parand sa fie rivalul sau direct.

    Cat priveste designul, acesta va fi inspirat de conceptul BB1 prezentat in premiera la ultima editie a Salonului Auto de la Frankfurt, dar va prelua si elemente de la sportivul RC-Z. Totodata, oficialii Peugeot au anuntat ca viitorul model va fi oferit in doua variante de caroserie, coupe si roadster.

    Vizualizari: 1493